Anasayfa / Genel / MÜTAREKE COŞKUSU BAŞKAN ÖZEL’İN KATILIMIYLA KUTLANDI

MÜTAREKE COŞKUSU BAŞKAN ÖZEL’İN KATILIMIYLA KUTLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Bursa’ya gelerek Mudanya Mütarekesi 102. yıl dönümü etkinliklerine katıldı. Etkinlik sonunda Dışişleri Eski Bakanı Murat Karayalçın, Mudanya Mütarekesi 102. Yıl Barış Ödülü sahibinin Prof. Dr. Ayşe Yüksel olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Bursa’ya gelerek Mudanya Mütarekesi 102. yıl dönümü etkinliklerine katıldı. Etkinlik sonunda Dışişleri Eski Bakanı Murat Karayalçın, Mudanya Mütarekesi 102. Yıl Barış Ödülü sahibinin Prof. Dr. Ayşe Yüksel olduğunu belirtti. Dışişleri Eski Bakanı Murat Karayalçın, Mudanya Mütarekesi 102. Yıl Barış Ödülü sahibinin Prof. Dr. Ayşe Yüksel olduğunu belirtti. Karayalçın, “Prof. Dr. Türkan Saylan’ın kurucusu olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel oldu” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ayşe Yüksel’e ödülünü takdim etmeden önce konuşarak, “Ayşe başkanıma böyle bir ödül vermek benim için büyük onur” dedi. Ardından Yüksel’e ödülünü takdim etti.

“NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE”

Ayşe Yüksel konuşmasında, “Mudanya’da yaşadığınız için çok şanslısınız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Mudanya Mütarekesi ve Lozan Anlaşması’nın olmazsa olmazı İsmet İnönü’ne saygımız sonsuza kadar devam edecek. Ne mutlu Türk’üm diyene. Birkaç gün öncesine kadar genel başkanımızdan böyle bir ödül alacağımı hayal bile edemezdim. Çok sevgili Deniz Dalgıç kardeşimi de kutluyorum” diye ifade etti. Yüksel, “Bugün Dünya Kız Çocukları Günü. 1997 yılından itibaren emek veren bir ismimiz var Türkan Saylan’ımız var. Bütün bunları Mustafa Kemal Atatürk’e, İsmet Paşa’mıza borçluyuz” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel son konuşmayı başkan yapar diyerek söz aldı, “Türkiye’deki ve bütün dünyadaki kız çocuklarının Dünya Kız Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve protokol, Mütareke Binası’nı ziyaret ettiler. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, denize çelenk bıraktılar.

Kontrol et

OSMANGAZİ’DE YENİ KREŞİN TEMELİ ATILDI

Osmangazi’ye eğitim alanında kalıcı eserler kazandırma devam eden Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesinde inşa edilecek olan …

https://www.osmangazi.bel.tr/
https://www.osmangazi.bel.tr/

Advertisement