Anasayfa / Genel / SEDAT YALÇIN ULAŞIM PROJELERİNİ AÇIKLADI

SEDAT YALÇIN ULAŞIM PROJELERİNİ AÇIKLADI

SEDAT YALÇIN’DAN BURSA ULAŞIMINA KALICI ÇÖZÜMLER

Yeniden Refah Partisi (YRP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın’ın Bursa basınına yönelik Haftalık Olağan Bilgilendirme Toplantılarının bu haftaki konusu ‘Ulaşım ve Kentsel Hareketlilik ‘ oldu.

Açıkladığı projeler ve çalışmalar kamuoyu tarafından takdirle karşılanan Sedat Yalçın, ‘Ulaşım ve Kentsel Hareketlilik’ temalı bu haftaki Basın Bilgilendirme toplantısında projelerini açıklarken çarpıcı detaylar verdi.

“BURSA’YA VERİ TOPLAMA MERKEZİ ŞART”

Ulaşım ve trafik ile ilgili sorunların, kentlerin fiziki kapasitesiyle nüfusu arasındaki dengenin sağlıklı kurulamamasından dolayı ortaya çıktığına dikkat çeken Sedat Yalçın, Bursa’nın ciddi bir ulaşım problemi olduğunu ve kalıcı çözümler sunan projeleir tek tek hayata getireceklerini belirterek;

“Bursa’da gittikçe daha kalabalıklaşan nüfusa paralel olarak yetersiz konut stoğu, ulaşım, çevre kirliliği, içme suyu yetersizliği gibi altyapı problemleri yaşıyoruz. Bütün bu sorunların temelinde kent nüfusu ve fiziki kapasite uyumsuzluğu yatıyor. Ne yazık ki şuana kadar bu sorunun çözümüne yönelik kalıcı bir strateji ortaya konamadı. Bursa’nın bir verisi yok. Dolayısıyla ulaşımda hareketliliği bölgesel ölçekte değerlendirebilecek, araç ve yolcu akışını ölçebilecek, sosyal hareketliliği gözlemleyebilecek bir veriye sahip değiliz. Bu durum Bursa için büyük bir eksiklik. Oysa bu verilerin Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulacak bir Veri Merkezi’nde toplanması, kentin ulaşım sorununun sağlıklı ve bütüncül bir şekilde değerlendirilmesi noktasında olmazsa olmaz bir husustur. Bu veriler işlenerek karar alıcılara iletilmelidir. Şehirdeki toplam emisyonun yüzde 18’i ulaşım kaynaklıdır. Şehirde buna özel bir strateji geliştirilmesi gerekiyor. Bu çok önemli çünkü insanlar nefes alacaklar.” dedi.

“BURSA’NIN PROJELERİ NİYE BİTMİYOR?”

Mekansal yerleşim ve ulaşım planlarının uyumsuzluğuna da değinen Yalçın, Bursa’nın Uludağ’ın eteğinde kurulmuş ve doğu ekseninde büyüme eğilimi gösteren bir şehir olduğuna işaret ederek; trafik sorunun ana sebeplerinden birinin de büyümenin doğu eksenli gerçekleşmesi olduğunu vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Bursa’da ulaşım sorununu ortadan kaldıracak en temel çözümün şehri çok merkezli hale getirmek olduğunu ve bu kapsamda Kuzey ve Güney eksenli iki uydu kent oluşturma projesi hazırladıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Kuzeyde oluşturacağımız Uydu Kent, deniz kıyısını kapsayan turizm odaklı olacak. Güney Uydu Kenti dağ ilçelerini kapsayan tarım odaklı bir şehir olarak planlanacak. Böylece Bursa’nın kuzey ve güneyindeki yeni yerleşimler kent trafiğini çok merkezli hale getirecek.

Dünyada Yeşil Ulaşım diye bir kültür gelişiyor. Araçlar elektrikliye çevriliyor. Bursa’da böyle bir strateji geliştiremedik maalesef. Mazot ve benzin emisyonlarını teneffüs ediyoruz sürekli. Bu konuda bir vizyon ortaya konmalı. Dünyada Akıllı Üretim sistemleri var. Sürücüsüz araç dönemi başladı. Akıllı yollar, şeritler ve sürücüsüz otonom araçlar gündeme geliyor. Biz de bunun hazırlığını yapmalıyız. Yapay zeka çözümleriyle çok hızlı tedbirler alabiliriz. Ulaşımdaki yeni gelişmelerden ve hızlı tren ağlarından yararlanılması noktasında çok geç kaldık. Bu konuda acilen çalışmalar yapmalıyız. Hızlı Tren Projesi başlatılan diğer şehirlerin tümü çalışmalarını sonuçlandırmışken, Bursa’nın bu projeyi hala bitirememiş olması düşündürücü. Yetkililere sormak lazım: Bursa’nın projeleri niye bitmiyor?”

“ULAŞIM ANA PLANI REVİZE EDİLMELİ”

Ulaşımı dikkate almayan bir şehrin kurgulanması ve planlamasının yanlış olduğunu vurgulayan Sedat Yalçın; ulaşımın ekmek, su kadar ihtiyaç olduğuna işaret ederek; “Belediyeler bütün gücünü, yatırım potansiyelini ulaşım ve toplu taşıma ağlarının genişlemesi için kullanmalı. Kar-zarar hesaplaması yapmamalı. Belediyelerin görevi, ulaşımda her türlü altyapı sorununu çözerek kenti yaşanabilir bir hale getirmek olmalı. Bursa’nın Ulaşım Ana Planı 13 yıl önce yapıldı. Geçerliliğini kaybetti. Kent nüfusu genişledi ve birçok yeni ihtiyaç ortaya çıktı. Dolayısıyla Ulaşım Ana Planını revize ederek yenilikçi bir yaklaşım ortaya konmalı” diye konuştu.

Sürdürülebilir Ulaşım Projelerinin detaylarını basın mensuplarıyla paylaşan Yalçın, trafik akışının çözümüne yönelik hazırladığı tanıtım videosunun ardından Karayolu projeleri hakkında bilgiler verdi.

BURSA GÜNEY TÜNELİ PROJESİ

Bursa Güney Tüneli Projesinden bahseden Sedat Yalçın, Çalı girişli projenin Teleferik’ten çıkışının yapılacağını bildirerek tamamlanma süresinin 3 yılı bulacağını, ilk 100 günde jeolojik etütlerini başlatacaklarını ve Bursa’nın ulaşım sorunu kesin çözecek bir proje olacağını söyledi.

⦁ MUDANYA BUTTİM-EXPRESS YOLU
⦁ GÖRÜKLE – ÇALI ALTERNATİF YOLU
⦁ ŞEHİR HASTANESİ-MUDANYA EXPRESS YOLU
⦁ ESENTEPE-YAKIN ÇEVRE YOLU
⦁ İNÖNÜ CADDESİ-OTOYOL BAĞLANTISI
⦁ ÇEVRE YOLU-GÜRSU-ANKARA YOLU
⦁ ATATÜRK CADDESİ TÜNELİ VE YAYALAŞTIRMA
⦁ KENT İÇİ LOJİSTİK VE TİCARİ ARAÇLARININ ELEKTRİKLİ ARAÇLARA DÖNÜŞÜM PROJELERİ
⦁ KENT İÇİ LOJİSTİK MERKEZLERİ

Projelerini Mudanya Yolu – BUTTİM Express Yolu ve Görükle – Çalı Alternatif Yol başlıkları altında açıklamaya devam eden Yalçın; Mudanya- BUTTİM Express Yolunun 18.8 KM olarak planlandığını, 8 KM olarak düşünülen Görükle – Çalı Alternatif Yol Projesi’nin ise İzmir yolunu rahatlatacağını söyledi.

Sedat Yalçın; 7.35 KM olarak planlanan Şehir Hastanesi-Mudanya Express Yolu’nu kullanacak olanların, Mudanya Devlet Hastanesinin önünden girerek, Görükle’ ye gidenlerin ise Balat trafiğine girmeden devam edeceğini söyleyerek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Esentepe-Yakın Çevre Yolu projemizle Bağlarbaşı trafiğini direk çevre yoluna bağlayacağız. İnönü Caddesi-Otoyol Bağlantısı projemizle de eski Demirtaş yolunun kentsel dönüşüme tabi tutulmasını sağlayarak Samanlı yoluna bağlayacak ve bu sayede sıkışıklığı önleyeceğiz. 6.25 KM olarak planladığımız Yakın Çevre Yolu-Gürsu Ankara Yolu çalışmamızı hayata geçirdiğimizde Yakın Çevre Yolu’nu Yıldırım’dan Ankara Yolu’na bağlayarak bu yolu uzatacağız. Atatürk Caddesi Tüneli ve Yayalaştırma projemizle ise Zafer Plaza-İnönü Caddesi arasında her tarafı yaya yolu olarak ve bir tramvay geçebilecek şekilde tasarlayacağız. Tünel, dükkanların aşağısından geçecek. Çarşamba’dan trene binip, İnönü Caddesi’nden çıkabilecek. Bununla birlikte Kent İçi Lojistik ve Ticari Araçlarının Elektrikli Araçlara Dönüşüm Projeleri ve Kent İçi Lojistik Merkezleri ile de Bursa’da ulaşımın çevreyle uyumlu, akıllı şehir planlamasına uygun hale getireceğiz.”

⦁ İNCİRLİ-GÜRSU TRAMVAY VE KESTEL YENİ MAH EK GÜZERGAH
⦁ ÇALI-EMEK RAYLI SİSTEM

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Hafif Raylı Sistem Ve Tramvay Projelerini ise; “İncirli-Gürsu Tramvay Ve Kestel Yeni Mahalle Ek Güzergah Oluşturma projemiz; İncirli caddesinden başlayan, Duaçınarı, Siteler, Erikli ve Otosansit’ten sonra Gürsu’ya geçen bir sistemdir. Çalı-Emek Raylı Sistem çalışmamız ise, Nilüfer OSB’den Hamitler’e kadar gelen 7.8 metrelik bir raylı sistemdir. Bu sayede Ata Bulvarı trafiğini azaltacağız.” ifadeleriyle paylaştı.

⦁ KENT İÇİ SU YOLLARI
⦁ DENİZ VE GÖL TEKNELERİNİN ELEKTRİKLİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ
⦁ BUDO MODERNİZASYONU-GELİŞMİŞ YENİ NESİL DENİZ OTOBÜSLERİ

Su Yolu Projeleriyle ilgili detaylar veren Yalçın, Kent İçi Su Yolları oluşturacaklarını söyleyerek; “Deniz ve Göl Teknelerinin Elektrikliye Dönüştürülmesini sağlayacağız.
Ayrıca BUDO Modernizasyonu-Gelişmiş Yeni Nesil Elektrikli Deniz Otobüsleri alarak Bursa’yı yeni nesil elektrikli deniz otobüsleri ile tanıştıracağız” dedi.

 

⦁ YENİŞEHİR HAVAALANI

Hava yoluna yönelik projeler kapsamında Yenişehir Havaalanı’nın büyük tarım fuarlarında Fresh Kargo Merkezi olarak değerlendirilebileceğini ifade eden Sedat Yalçın, daha önce otomotiv test merkezi şeklinde düşünülen 4000 bin dönümlük alanın ihracat odaklı nitelikli tarımsal ürünlerin üretimi için kullanılabileceğini belirterek; “Bu alanı, ihracat odaklı özel tarım ürünlerinin üretileceği Re-Export Merkezi olarak değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

⦁ ULAŞIMDA DİĞER PROJELER…

Ulaşımla ilgili diğer projeleriyle ilgili bilgiler sunan Yalçın; Yıldırım Kamyon Garajını yenileyeceklerini, oto galericiler sitesine Oto AVM yapılacağını, Kızık Köyleri Nostaljik Dağ Treni projesiyle turizme katkı sağlayacaklarını, Mudanya ulaşımına yönelik Hızlı Tren İstasyonu kuracaklarını, İnegöl Kent İçi Raylı Sistemi projesini başlatacaklarını, otoparklar için ise Yap-İşlet-Devret Modelini hayata geçireceklerini kaydetti.

Sedat Yalçın son olarak Müjdeler başlığı altında açıkladığı projelerini şu şekilde sıraladı:

⦁ Üniversite öğrencilerine kira yardımı
⦁ Öğrencilere yemek desteği
⦁ Su fiyatlarında %40 indirim
⦁ Ucuz ekmek için fırıncılara bedava un temini
⦁ Emeklilere kentsel dönüşümde inşaat maliyetinin %25’inin üstlenilmesi
⦁ Kirada oturan emekliye kira yardımı
⦁ Bursaspor maçlarına kadınların bedava girmesi
⦁ Genç çiftçi desteği
⦁ Kira öder gibi faizsiz ev sahibi olma
⦁ İlköğretim düzeyinde çocuğu ile yolculuk yapan annelere ücretsiz ulaşım
⦁ Aylık öğrenci abonman kart ücretlerinin 200 TL’den 100 TL’ye indirilmesi

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın programında sonunda, Bursa’nın sorunlarını yenilikçi ve modern bir yaklaşımla ele alacaklarını, sorunların çözümüne yönelik hızlı ve kalıcı çözümler üreteceklerinin altını çizerek önümüzdeki haftalarda projelerini açıklamaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Kontrol et

BAŞKAN ŞADİ ÖZDEMİR’DEN ZABITA TEŞKİLATI’NA KUTLAMA

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile bir araya gelerek Zabıta …

https://www.osmangazi.bel.tr/
https://www.osmangazi.bel.tr/

Advertisement