Anasayfa / Genel / NİLÜFER İNCİR FESTİVALİ İLE ŞENLENDİ

NİLÜFER İNCİR FESTİVALİ İLE ŞENLENDİ

Nilüfer Belediyesi tarafından 10. Akçalar Fadıllı İncir Festivali düzenlendi. Festivale Nilüferli vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Akçalar Fadıllı İncir Festivali, Akçalar Göl Kıyısı’nda gerçekleştirildi. Festivale birçok Nilüferli vatandaş yoğun katılım sağlarken kurulan standlarla tescillenmiş Bursa meyvesi incir vatandaşların ilgi odağı oldu. Festivale Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş katıldı. Vatandaşlar standlardaki ürünleri incelerken yeşillik alanlara doldurdukları sandalyeleri eşleğinde festivalin tadını çıkardı. Festivalin ilerleyen saatlerinde Sanatçı Kübra Lana’nın konseriyle etraf renklendirecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey festivalin açılışında festival geleneğine devam eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e ve muhtarlara teşekkür etti. Bozbey, “Bursa’mıza, çiftçilerimize sahip çıkmamız lazım. Sahip çıkmalıyız ki daha çok ürünümüz çıkabilsin. Çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızla üretimi arttırıp daha fazla dış satımı arttırmak bizim sorumluluğumuz. Çiftçiye artan desteklerimiz artarak devam edecek. Sulama ile ilgili çok önemli sıkıntılarımız olduğunu biliyoruz bu yüzden Tarım A.Ş. ile Mustafakemalpaşa’da bir fabrikamızı sulama için dönüştürdük. Kısa zamanda gerçekten çok önemli işleri yaptığımızı söylemek isterim” dedi. CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Belediyelerimiz, Tarım A.Ş bu çalışmalar yaparak çiftçilerimize destek oluyor. Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin ne zor durumda olduğunu biliyoruz. Bu yüzden önümüzdeki süreçte yerel yönetimlerimiz bu konu üzerinde çalışacak” şeklinde konuştu.  Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Bursa ve Nilüfer için kara incir çok kıymetli. Bizim yapmamız gereken üretimi desteklemek ve büyütmek. Örgütlü olmalıyız, kooperatifleşmeliyiz, bir arada hareket etmeliyiz. Önemli olan sizin daha çok üretip, daha çok para kazanmanızdır. Bütün çabamız Nilüfer çiftçisinin Nilüfer’in efendisi olmasıdır” dedi.

Kontrol et

GASTRONOMİ FESTİVALİ’NDE OĞUZHAN KOÇ RÜZGARI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nin ilk günü, yarışmalardan söyleşilere, rekor …

https://www.osmangazi.bel.tr/
https://www.osmangazi.bel.tr/

Advertisement