Anasayfa / Genel / BAŞARILI BİR BURSA MARKASI: BURTEZ

BAŞARILI BİR BURSA MARKASI: BURTEZ

Kısa adı BURTEZ olan Bursa Tez Medikal Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB), 2012 yılında Bursa’da bir Tez Medikal kuruluşu olarak hizmete başladı. En büyük amacı iş sağlığı ve güvenliği konusunda kaliteyi ve standartları en üst seviyeye çıkarmak olan BURTEZ, Bursa’ya ait projeler sunuyor.

Röportaj: Semra Tatlıpınar

BURTEZ’in Bursa’ya ait projeler kapsamında ilk projesi olan DOSAB OSGB, bu kapsamda 2013 yılında hayata geçti. Bu Proje DOSAB ve DOSABSİAD Yönetimindeki Başkanlar, Yönetim Kurulu üyeleri ve başından beri projeye inanarak destek veren DOSAB Genel Müdürü’nün değerli katkılarıyla şekillendi ve hayat buldu. BURTEZ, işçi sağlığını bir bütün olarak ele alarak tek bir merkezden yönetimi sağlarken, olabilecek tüm olasılıklar ve acil durumları düşünerek bu hizmeti 24 Saat aktif olarak çalışan bir ekip ve tam donanımlı bir Acil Yardım Ambulansı’yla sunuyor.

İşverenlere ekstra bir maliyet artışı getirmemeyi hedef olarak belirleyen BURTEZ, hukuken yerine getirilmesi zorunlu olan bu hizmeti, en uygun maliyet ile en yüksek standartta veriyor. BURTEZ Bursa Tez Medikal Sağlık Turizm A.Ş. hava, deniz, yat limanı, tersane, kampüs, sanayi kompleksi, alış-veriş merkezleri gibi yoğun yaşam alanlarında da kendi durumlarına özel komple sağlık çözümlerini üreten bir marka.

Adress Dergisi olarak, Bursa adına önemli adımlar atan BURTEZ’i daha yakından tanımak adına Genel Müdür Dr. Yavuz Karazağ ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Başarılarının devamını diliyoruz…

Sizi tanıyabilir miyiz?

1971 yılında İstanbul Bahçelievler’de doğdum. Liseye kadar İstanbul’da okudum. Üniversiteyi Trakya üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okudum. Mecburi hizmetimi Bitlis’te yaptıktan sonra önce Edirne’de daha sonrada Bursa’da devlet hizmetime devam ettim. Acil servislerde, yoğun bakımda, idareci olarak ve en son Aile Hekimliği’nde 17 yıl devletime hizmet etmeye çalıştım.2012 yılında özel sektöre Dr Sadi Bey’le ortak olarak kurduğumuz BURTEZ şirketimizle adım atmış oldum. Şu an BURTEz A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’nü yürütmekteyim. Üniversiteden beri yanımda olan Dr. Fatma Karazağ ile evliyim, gurur duyduğum iki kızımın babasıyım.

Merkezinizin faaliyetlerinden bahseder misiniz?

BURTEZ Şirketler Grubu olarak ilk defa 2012 yılında işçi sağlığı ve güvenliği konusunda hizmet veren OSGB şirketiyle hizmete başladık. Diğer şirketlerimizde de olduğu gibi inovatif ve diğer OSGB’lerden farklı yapabileceklerimizi planlayarak Bursa’da alt yapısı düzenli olan DOSAB OSB’ye projemizi sunduk. DOSAB yönetiminin açtığı ihaleyi alarak Türkiye’de bir ilk olan 24 saat işçi sağlığı ve ambulans hizmetini başlatmış olduk. Şu anda DOSAB’ta yaklaşık 22.000 çalışana, tüm Bursa ve çevresinde 30.000 çalışana OSGB hizmeti vermekteyiz. Firmalarımıza çözüm ortağı hizmet anlayışıyla yaklaşan bu sektörün en önemli markalarından biriyiz. Yaklaşık 90 çalışanımızla inovatif ve hizmet içi yaygın eğitim ile güncelliği yakalayan ve paylaşan firmamız DOSAB’ta 24 saat ambulans hizmetiyle de farkı yakalamıştır.

Merkez dışında yatırımlarınız var mı?

2018 yılında şirketimiz ekonomik göstergeleri de dikkate alarak daha önce girdiği ortam ölçümü laboratuarı ve inşaat sektöründe yaptığı yatırımları sonlandırmıştır. Bu kararla OSGB işine daha fazla odaklanarak büyümeyi hedeflemekteyiz.

Profesyonel bir merkez yönetiminin olmazsa olmaz koşulları nelerdir?

İnsan odaklı olmak, planlamak, verilerle hareket etmek ve ekip çalışmasıdır.

İçinde bulunduğunuz sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Diğer tüm sektörde olduğu gibi işini tam anlamıyla yapan firma sayısı maalesef bir elin parmaklarını geçmiyor. Merdiven altı diyebileceğimiz bir sürü OSGB mevcut. Fiyatlarını ucuz tutarak yaptıkları işin de ucuzlamasını sağlayan, aldığı sorumlulukların farkında olamayan birçok firma var.

Ülkemizdeki sağlık politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yıllarca devlette çalışan bir hekim olarak şu noktada durum bence çok iç açıcı değil. Hekimlik mesleğinde iyi olan birçok meslektaşım özel sektöre geçmek zorunda kaldı. Vatandaşlarımız hem devletten hem de özel sektörden hizmet alırken ek ücret ödemek zorunda kalmaktadır.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tabi ki bu sorun gittikçe artan bir şekilde tüm sektör çalışanlarını etkilemektedir. Geldiğimiz nokta siyasi otoritenin uyguladığı birçok politikada bunu körüklemektedir. Bu sorun ancak medeni seviyeye gelmiş bir eğitimle oluşacak toplumda ortan kalkabilir diye düşünüyorum.

Sağlık turizmi konusunda neler düşünüyorsunuz?

İdeal Doctors olarak kurduğumuz şirketimizi bu sektörde kalıcı bir marka olabilmek amacıyla kurmuştuk, ama BURTEZ’deki yoğunluktan dolayı çok fazla ilerleme kaydedemedik. Sağlık turizminde ülkemizin geldiği nokta ise, bence giderek artan bir ivmeyle büyümektedir. Bu büyüme de sağlık sektörümüzün ileri bir seviyeye doğru gittiğini göstermektedir.

Sağlık sektöründe kaliteyi attırmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Sağlık sektöründe kaliteyi arttırmak için çalışan eğitimine önem vermek ve insan odaklı bir iş yapıldığının asla unutulmamasını sağlamak gerekir.

Sağlık kuruluşlarına yönelik denetimleri yeterli buluyor musunuz?

Sağlık sektörü, hizmet alanlar tarafından zaten sürekli denetlenmektedir. Ayrıca sektörün bağlı bulunduğu idarelerin de yeterince denetlediğini görmekteyiz.

Sağlık sektöründeki teknolojik gelişmelerin hastalara faydası nedir?

Teknolojin en fazla insanları etkilediği sektördür sağlık sektörü. Hastalarımıza tanı koyarken kullandığımız yeni cihazlardan tedavi aşamasında yapılan ameliyatlara kadar teknolojik gelişmeleri görmekteyiz. Robotik cerrahi, Gamma Knife, ultasonik taş kırma cihazları gibi birçok örnek verilebilir. Zaman ilerledikçe uzaktan tanı koymamıza yarayacak daha birçok gelişmeyi göreceğimizi umut ediyorum.

Hayalini kurduğunuz bir projeniz var mı?

İş bazlı değil şu anda kurduğum hayalim. Yelkenli bir tekneyle uzun bir yolculuk yapıp, sakin koşturmacadan uzak bir süre geçirmek isterdim.

Kontrol et

DAĞ-DER’DE DANIŞ COŞKUSU

Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dağ-Der) her yıl …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir