Anasayfa / Genel / LINKEDIN’DE BÜYÜK TEHLİKE!

LINKEDIN’DE BÜYÜK TEHLİKE!

AutoFill isimli bir eklenti, LinkedIn’de kullanıcıların gizli bilgilerinin çalınmasına sebebiyet verdiği ortaya çıktı.

LinkedIn’de kullanıcıların gizli bilgilerinin çalınmasına olanak tanıyan bir hata keşfedildi. AutoFill isimli bir eklenti, kullanıcıların diğer web-sitelerine üye olurken LinkedIn profillerindeki isimleri, e-posta adresleri, konumları gibi kişisel bilgileri otomatik olarak doldurmalarını sağlıyor. Bu eklenti sayesinde kullanıcılar hızla yeni üyelikler alabiliyorlar ancak işler burada biraz karışık bir hal almaya başlıyor. Bu sitelerden XSS hatası alan kullanıcılardan internet korsanları, web sitesinde zararlı bir kod çalıştırarak sitenin LinkedIn’den bu bilgileri almasını ve kendine ulaştırmasını sağlıyor.

LinkedIn bu uygulamayı yalnızca güvenilir sitelerde uygulanmasına izin verirken, hata sebebiyle bu işlem her site için güvenilir olarak gösteriliyor. Günümüzde binlerce site ve uygulama LinkedIn tarafından onaylanmış durumda. Bu konuda açıklama yapan yetkililer, gerekli iyileştirmelerin yapıldığını, ancak çalınan kullanıcı verileri konusunda bir şey yapılamayacağını belirtti. Son zamanlarda artan ”veri hırsızlığı” konusunun bir sonraki halkası ne olacak merak konusu.

WHATSAPP’DA ŞİMDİ DE MARTINELLI KAOSU!

Masum bir uyarı videosu olarak gezen yeni bir mesaj kullanıcıların cihazlarını ele geçirmeye yönelik zararlar içeriyor.

WhatsApp’da gezen saçma mesajlar ve onları yaydığı tehlikeler bitmiyor. Yeni ortaya çıkan ve mesajı alan kişilerin “Martinelli” isimli bir videonun varlığına karşı uyaran bu mesaj, muhtemelen o videoyu hiç izlemeden panik yapan kullanıcılar tarafından gönderiliyor. Mesaj bir yıldır ortada gezerken aslında mesajın içinde belirtilen tehlikelerin hiç olmadığı, mesajın kendisinin tehlikeyi yarattığı ortaya çıktı.

Martinelli videosuna dair sahte bir uyarıyla insanları endişelendiren bu mesaj, durumu masum göstermek için bir de ek uyarı içeriyor. Bu uyarı artık suyu çıkan WhatsApp Gold üyeliği sahtekarlığıyla ilgili. WhatsApp Gold adıyla ücretli bir özel üyelik paketi sunulduğuna yönelik iddialara artık çoğu kişi inanmadığı için mesajda böyle bir sürümün olmadığı, kullanıcıların dikkat etmeleri gerektiği söylenir. Yani doğruluk payı olan bir söylem sayesinde mesaj, gerçekçi gösterilmeye çalışılıyor. Bu tip videolara inanarak telefonunuzdaki hesap bilgilerinizi riske atabilirsiniz. İnternette bir şeye inanmadan önce birkaç kere düşünmeniz gerektiğini unutmayın.

FACEBOOK’TAN DEV ADIM

Facebook’un, donanım sektöründe de boy göstereceği ortaya çıktı.

Facebook, işlemci geliştirmek için ekip kurmak istiyor. Fakat bu işlemcilerin hangi alanda kullanılacağını henüz bilinmediğinin altını çiziyor. Facebook’un iş ilanında şirketin işlemci geliştirme sürecini yönetecek ekip için müdür aradığı yer alıyor. İşlemci bölümündeki ekip, donanımın yanı sıra yapay zeka ve sunucular için de işlemci tasarımından sorumlu olacak. Ayrıca Facebook’un yapay zeka araştırmacısı Yann LeCun da, Twitter üzerinden yapay zeka yongalarının geliştirilme sürecinde çalışacak insanlar aradıklarını duyurdu. Facebook’un geliştireceği işlemcileri akıllı hoparlöründe ve Oculus’un sanal gerçeklik (VR) kasklarında kullanması bekleniyor. Facebook ilerleyen dönemlerde telefon işine girecek olursa, bu işlemcileri mobil alanda da kullanabilir.

Kontrol et

SORUNSUZ BİR BURSA İÇİN BÜYÜKŞEHİR SAHADA

Bursa Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden zararlılara karşı 17 ilçede 248 personel, 79 araç …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https://www.osmangazi.bel.tr/
https://www.osmangazi.bel.tr/

Advertisement